Policy Recomendations & Commons

2021
Fet
5 minuts

Conclusions i informes de resultats del projecte Cultural Creative Spaces and Cities (CCSC), un projecte on Coboi lab ha participat durant dos anys.

La conferència Co-designing Our Cities marca el punt culminant d’un projecte experimental de dos any i mig, que ha desenvolupat noves maneres perquè les ciutats i les regions puguin reunir l’administració pública i el sector cultural per co-crear polítiques públiques. Cultural Creative Spaces and Cities (CCSC) demostra que la cultura i les pràctiques comunes poden transformar els barris i les ciutats en llocs més sostenibles.

Durant aquest esdeveniment digital de dos dies, es van presentar les conclusions i resultats de la política de tot el projecte. Reunits per un consorci format per deu organitzacions prospectives, desenes d’interessats de tot Europa han explorat com les pràctiques de governança participativa i comuns poden idear un futur més sostenible per a Europa.

Alguns dels principals resultats del projecte CCSC també es van presentar per primera vegada, incloent el llançament del llibre “Commons. Entre somnis i realitat, la publicació “Policy Analysis and Recomendations” i el conjunt d’ eines en línia

 

Commons. Between Dreams and Reality

En el llibre ”Commons. Between Dreams and Reality” s’aborda com la cooperació i les accions col·lectives poden influir en la realitat política i econòmica. En el seu nucli principal, se centra en la vida pràctica dels béns comuns i les pràctiques comunes, els seus factors de creixement i potencial transformador, així com en els reptes i contradiccions als quals s’enfronten. El llibre examina els béns comuns en relació amb el seu entorn local i com poden convertir-se en una eina per a la sostenibilitat econòmica de la cultura. L’objectiu és articular una anàlisi i veure com les institucions i les comunitats aborden els béns comuns en la presa de decisions i en les pràctiques quotidianes.

Autor: Ana Sofia Acosta Alvarado, Marcela Arreaga, Michel Bauwens, Michele Bee, Marjolein Cremer, Margherita D’Andrea, Sofia de Juan, Maria Francesca De Tullio, Sergi Frías Hernández, Pascal Gielen, Hablarenarte, Giuseppe Micciarelli, José Rodríguez, Will Ruddick, Evi Swinnen, Violante Torre, Laure-Anne Vermaercke.

Editor: Creative Industry Košice, 2020.

 

Policy Analysis and Recomendations

Aquest informe és el resultat del projecte Cultural and Creative Cities (CCSC), que és un projecte polític cofinançat pel programa Crea – tive Europe programme of the European Union i gestionat per un consorci d’onze organitzacions públiques i sense ànim de lucre. Set laboratoris urbans amb seu a set ciutats europees formen el nucli del projecte. Reunint organitzacions culturals no governamentals i autoritats locals / regionals, s’aborden reptes locals i hi troben solucions participatives i comunes.

Autors: Marjolein Cremer (Senior Advocacy Officer, European Cultural Foundation), Maria Francesca De Tullio (Postdoctoral Researcher, University of Antwerp), Pascal Gielen (Professor of Sociology of Culture& Politics, University of Antwerp), Violante Torre (Policy Officer, European Cultural Foundation)

Col·laboradors: Marcela Arreaga (partner at Holon) and Markel Cormenzana (partner at Holon), Sergi Frías (Lab manager, CoboiLab)

Editors: Creative Industry Košice, 2021