Esmorzars Científics

2020 - 2021
Fet
5 minuts

Els “Esmorzars Científics” són jornades en línia orientades a la divulgació del coneixement sobre salut alimentària i hàbits saludables, pensades tant per als científics de primer nivell com per a les empreses, entitats i la ciutadania en general.

 

Antecedents 

Amb l’objectiu de divulgar el coneixement científic sobre salut alimentària i hàbits saludables, la Gasol Foundation i l’Ajuntament de Sant Boi, a través del seu laboratori d’innovació social públic Coboi lab, sumen forces per crear els “Esmorzars Científics”. Aquestes jornades es plantegen en un format totalment virtual dividit en dues parts:

  • La ponència: espai on una experta en bons hàbits de salut i alimentaris realitza una ponència sobre una temàtica concreta.
  • El debat: espai on l’audiència té l’oportunitat de fer preguntes, debatre i/o interactuar amb la persona ponent.

Tant la primera com la segona part es realitzen de forma virtual mitjançant explicacions que s’adapten a l’audiència i interaccions virtuals, mitjançant consultes escrites als ponents a temps real. Així mateix, la realització de l’acte en format 100% virtual, permet la divulgació de el coneixement més enllà del territori de Sant Boi de Llobregat, generant un nou entorn virtual efectiu al mateix temps que dinàmic, gràcies a el propi disseny i concepció de les jornades.

 

Proposta

La missió de la Gasol Foundation de treballar per a la reducció de l’obesitat infantil a través de la promoció de l’esport i l’activitat física, una alimentació saludable, les hores i la qualitat de l’descans i l’equilibri emocional, de nens i nenes, joves i les seves famílies, s’alinea a la perfecció amb l’objectiu de l’Ajuntament de Sant Boi a l’hora de potenciar i promocionar la ciutat com un entorn / territori sostenible i saludable, a través de les seves polítiques públiques.

Gràcies a aquestes visions i missions compartides, la col·laboració entre aquestes dues entitats del territori sorgeix de manera natural i orgànica en un entorn d’experimentació. Una col·laboració que posa en valor l’articulació de relacions entre entitats locals per a la transferència de coneixement, tant a nivell local com global, gràcies a la pròpia idiosincràsia de el projecte (amb una especial atenció a la base tecnològica de el projecte).

Els “Esmorzars Científics” comptaran amb científics del primer nivell i, amb una voluntat divulgativa, es dirigiran a totes aquelles persones que estiguin interessades a millorar els seus estils de vida i / o aprofundir en temes de salut i hàbits saludables des d’una perspectiva científica.

 

Resultats

 

02 oct 2020 | Desayuno Científico: las claves para cambiar de hábitos en la salud

Aconseguir un canvi d’hàbits és complex, sobretot en persones adultes. Sovint costa o no s’aconsegueix, ja que no s’aborden les claus per assolir el canvi. Els factors psicològics i socials són els que impulsen la modificació i consolidació dels estils de vida saludables. Si els descobrim i sabem com abordar-los, tindrem la clau per obrir la porta al canvi d’hàbits desitjat.

diputacio

Vídeo “Desayuno Científico: las claves para el cambio de hábitos en la salu

29 gen 2021 | Desayuno Científico: efectos del confinamiento por la pandemia por COVID-19 en los estilos de vida de los escolares

Aquesta segona edició dels #DesyunosCientíficos, organitzats per la Gasol Foundation i Coboi Lab (Ajuntament de Sant Boi de Llobregat), comptarà amb la Dra. Idoia Labayen, de la Universitat Pública de Navarra, qui revelarà dades sobre els estils de vida dels nens i nenes abans i durant de l’confinament, i es mostraran els efectes de les mesures adoptades en els nens i nenes socialment vulnerables.

Vídeo “Desayuno Científico: efectos del confinamiento por la pandemia por COVID-19 en los estilos de vida de los escolares”

GeneralitatSocFons-social-europeo