#1CeS1FINDE

2016
Fet
2 minuts

Projecte per repensar el futur paper de Coboi com a potencial Laboratori d’innovació ciutadana/social de Sant Boi

 

#1CeS1FINDE va ser una convivència de 72 hores en una casa rural de Sant Pere de Ribes (Can Ramonet), on 16 persones vam esbossar les primeres línies de la coideació i codisseny d’un nou tipus de servei públic a l’edifici Centre de Serveis (CeS) de Sant Boi : una porta d’entrada a la ciutadania amb iniciativa i un revulsiu d’intel·ligència i acció col·lectiva, partint de la idea que cap activitat econòmica no tindrà un impacte positiu si no reverteix en les persones i en el seu territori.

El CeS havia de ser un espai i alhora una manera de ser i de fer;  que inspirés i atraiés el compromís i la vocació transformadora de la ciutadania; generés espais de diàleg i col·laboració entre l’Administració, la Ciutadania, l’Empresa i l’Acadèmia. El CeS aspirava a ser un espai que s’adaptés a les necessitats de les persones i col·lectius que en formessin part i, sobre tot, un entorn on estar, créixer, innovar i prosperar en un ambient de cura generadora, on la pròpia comunitat pugués trobar els seus propis mecanismes relacionals i d’actuació.

Els materials sorgits d’#1CeS1FINDE van ser part de l’avantprojecte i principal focus inspiracional del que avui dia és Coboi lab. Aquests documents van representar una declaració d’intencions i una primera aproximació del que podria ser un centre de referència comarcal en innovació social que treballés des d’una concepció oberta de la salut i la cura. Un motor per continuar transformant, de manera col·laborativa i integradora, el territori, situant al centre el respecte, la responsabilitat, la igualtat d’oportunitats i la millora constant de relacions, processos i serveis.

 

>> Informe #1CES1FINDE  (pdf)

 

Publicacions relacionades:

Prototipem col·laborativement un futur centre d’iniciatives ciutadanes

Presentacions dels informes #1CES1FINDE