Jornada Vehicle Elèctric: perspectives de futur i visions compartides

01/06/2022

El passat divendres 27 de maig, vam organitzar conjuntament amb l’Ajuntament de Sant Boi la “Jornada Vehicle Elèctric: perspectives de futur i visions compartides”. L’objectiu era forjar un punt de trobada entre experts en automoció, empreses del sector i institucions per compartir reflexions i experiències sobre el canvi de model que viu el sector de l’automoció.

La benvinguda a la jornada va ser a càrrec de l’alcaldessa, Lluïsa Moret, que va afirmar que “Sant Boi vol ser referent en el procés de transició ecològica”. Aquesta jornada està enmarcada en l’Agenda 2030, en la qual Sant Boi és municipi pilot de l’Agenda Urbana Espanyola, el full de ruta per construir unes ciutats més saludables i sostenibles. 

Li va prendre el relleu Toni Mora, vicepresident de l’associació de concessionaris Sant Boi Motor i representant del grup de treball sobre el vehicle elèctric del Pacte de Ciutat, que busca “transformar els nostres models de negoci, per passar de ser venedors de cotxes a donar serveis a la ciutadania”. Ha acabat expressant amb la voluntat de convertir Sant Boi en un centre d’experimentació de la mobilitat sostenible.

Després, va tenir lloc la primera dinàmica de la jornada on s’exploraven les perspectives de futur del futur pròxim del vehicle elèctric. Es va seguir d’una sèrie de xerrades de diferents experts per mapejar les possibles oportunitats i obstacles del vehicle elèctric. Carolyn Daher, de l’Institut de Salut Global de Barcelona, va alertar de les conseqüències negatives del vehicle elèctric (a nivell de salut, el fenomen illa de calor, el repartiment de l’espai públic, etc.). Carmen Ruiz i Carles Conill van presentar la transformació de la C-245, de carretera a carrer en busca d’una millor integració urbana. Elisabet Latorre i Vicenç Muñoz van exposar la iniciativa Sant Boi Motor; i seguit, Evarm i Som Mobilitat ens va fer una mostra de vehicles elèctrics i d’hidrogen.

Els convidats es van dividir en dos grups per treballar els obstacles i oportunitats del vehicle elèctric, categoritzats en territori, salut, sector i tecnologia. Més tard, Carlos Aldana, Director de l’Àrea de Ciutat Sostenible i Saludable, es va encarregar de fer les últimes valoracions dels propers passos; i la cloenda va ser a càrrec de José Ángel Carcelén, tinent d’alcalde.

 

Vídeo resum de la sessió aquí.

#AgendaUrbanaEspañola

#AgendaUrbanaSantBoi 


Amb el finançament de:

logos_bn