Coboi va a Smart City Expo (SCEWC)

23/11/2022

Smart City Expo World Congress és l’esdeveniment líder internacional per a les ciutats. Celebrat a Barcelona des de l’any 2011, es busca potenciar les ciutats i col·lectivitzar la innovació urbana a tot el món. Mitjançant la promoció de la innovació social i la identificació d’oportunitats de col·laboració, l’esdeveniment es dedica a crear un futur millor per a les ciutats i els seus ciutadans.

L’equip de Coboi lab vam ser convidades a l’edició d’aquest 2022 per Momentum Analytics, en el marc de la presentació del cas d’èxit de l’eina predictiva per identificar i pal·liar les situacions de bretxa digital a l’stand de Microsoft.

 

Per què importen les ciutats? 

Actualment, poc més de la mitat de la població mundial, un 54% o 4.000 milions de persones, resideix a ciutats. S’estima que al 2050 ho faràn dos terços. Les ciutats només ocupen un 2% de la la massa terrestre del món, però consumeixen el 75% de l’energia mundial. Alhora, generen més del 70% de les emissions de gasos d’efecte hivernacle relacionades amb l’energia. A nivell econòmic, generen més del 80% del PIB mundial. És per això que es podria afirmar que la majoria de problemes que afecten a la població mundial, s’haurien de mirar també des d’un punt de vista local de ciutat. I un exemple és la crisi de la covid-19, en què les respostes més efectives per lluitar contra el virus van ser a l’escala de ciutat, el primer nivell governamental en què la ciutadania es troba.

 

Highlights

L’esdeveniment es divideix en un espai d’stands de diferents empreses, ciutats, regions o països, i un altre espai on s’acullen diferents xerrades i/o tallers de diferents temàtiques. Voldriem ressaltar els següents aprenentatges claus.

  • LabCamp organitzat per CityLab Berlin i Politics for Tomorrow. Aquest taller va ser el nostre primer tast del congrés, i quina manera de començar! Aquest espais són claus per conèixer a diferents laboratoris a nivell mundial i persones que tenen relació amb el món de la innovació. Som poques i hem de connectar per fer causa comuna. CityLab va organitzar un taller entorn el paper dels laboratoris d’innovació pública en relació a posar al centre a la ciutadania, a com transferir el seu coneixement a l’administració pública i com utilitzar les dades pel bé comú.
  • La ciutat dels 15 minuts, per Carlos Moreno. L’introducció del segon dia de congrés va anar de la mà de Carlos Moreno, urbanista i assessor de l’alcaldessa de París, Anne Hidalgo. Va explicar el què significava la ciutat dels 15 minuts, recalcant que no és una idea seva sinó que s’ha anat proposant durant l’últim segle, però que ara està prenent importància. De fet, la ciutat dels 15 minuts, o el què és una ciutat pròxima compacta amb mixticitat d’usos, és una de les sis recomanacions claus citades per la directora d’ONU-Habitat Maimunah Mohd Sharif en el seu discurs de clausura a l’11è World Urban Forum.

 

Altres documents
  • Recap del primer dia (15/11) aquí
  • Vídeo resum de la nostra experiència al SCEWC aquí

#SCEWC22

 

 


Amb el suport de:

GeneralitatFeder