CAPSULAB 2: Com podem augmentar la capacitat d’innovació?

15/03/2022

logo_blog_2

Capsulab és la càpsula de coneixement mensual de Coboi lab. Volem compartir la nostra recerca interna sobre temes com la innovació, els labs i els projectes multiactor, entre d’altres. I, a partir d’aquí, generar continguts i materials concisos i pràctics amb l’objectiu de difondre els principals aprenentatges.

En aquesta càpsula parlem de:

Aigua-i-llimona_Gasco-&-Timeus_CAT

 

La pregunta principal que es plantejaven Timeus i Gascó en l’article analitzat en aquest Capsulab és: “com contribueixen els labs d’innovació a incrementar la capacitat d’innovació dels governs locals?” 

Primer de tot, definim la capacitat d’innovació com el conjunt de competències que les organitzacions tenen per utilitzar recursos amb l’objectiu d’adoptar o desenvolupar innovacions.

Per tal d’avaluar la capacitat d’innovació, podem partir de l’anàlisi de 4 competències organitzacionals clau:

1. Capacitat de generar idees

2. Sistema de gestió del coneixement

3. Estratègia de recursos humans

4. Intensitat en l’ús de la tecnologia

Timeus i Gascó conclouen que els labs d’innovació que van analitzar en aquest estudi van facilitar el desenvolupament d’almenys 3 dels 4 components principals de la capacitat d’innovació. Contestant a la pregunta de recerca, el labs contribueixen al desenvolupament de la capacitat d’innovació en el sector públic a través d’oferir una estructura organitzacional en el mateix sector públic que permet ampliar la capacitat d’innovació sense alterar les estructures burocràtiques tradicionals.

 

Font: Timeus, Krista & Gascó, Mila (2018). Increasing innovation capacity in city governments: Do innovation labs make a difference? Journal of Urban Affairs, 40(16), 1–17 (enllaç aquí)

 

 Si vols rebre les novetats de capsulab, pots subscriure’t a través d’aquest formulari


Amb el suport de:

GeneralitatFeder