Apiteca, el brunzit de la comunitat

05/10/2022

Volem felicitar i agrair a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer per la seva participació en el projecte The Europe Challenge, un programa anual que ofereix finançament i suport a biblioteques i comunitats per explorar noves maneres de treballar i viure a l’Europa actual. Posar en valor el paper de les biblioteques, que són, cada cop més, espais democràtics de confiança que proporcionen accés al coneixement i a la informació per a tothom. 

Com a Coboi lab, estem orgullosos d’haver posat el nostre granet de sorra en les primeres fases del projecte, quan vam facilitar dues sessions de treball entre diferents departaments de l’Ajuntament per aterrar el projecte, definir possibles línies de treball concretes i mapejar l’ecosistema local al voltant del projecte. 

L’Apiteca és un exemple més de la importància de plantejar noves maneres de relacionar-se amb el territori. La Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer va treballar com les biblioteques poden contribuir a replantejar la naturalització dels espais urbans de la ciutat, destacant la salut i la biodiversitat com activadores de qualitat de vida. La idea final és promoure la salut de les persones, el seu benestar emocional i la millora de la qualitat vida, així com formar part de la construcció d’una ciutat verda i saludable. Col·laborant amb un altre agent del territori, en aquest cas, l’Institut Camps Blancs, es va buscar desenvolupar i instal·lar la tecnologia necessària per monitorar diferents factors que influeixen a la vida de les abelles (com podrien ser la temperatura, la qualitat de l’aire i el pes del rusc).

 

 

Enllaços d’interès

Notícia a la web de la Biblioteca

– Què és the Europe Challenge? Vídeo

Web the Europe Challenge

 


Amb el suport de:

GeneralitatFeder