Resum de la jornada “Consolidant Vincles”

18/10/2018

No us perdeu el que va passar durant la jornada “Consolidant Vincles: Impacte Social i Co-innovació”

Us posem en context!

El passat 10 d’octubre de 2018 va tenir lloc al Centre de Serveis de Sant Boi la jornada Consolidant Vincles: Impacte Social i Co-innovació”. La idea de realitzar aquesta jornada va sorgir durant el transcurs de la jornada 2017 “Construint Vincles entre l’empresa social i la convencional, en la qual es va treballar de forma activa la generació de projectes d’innovació social col·laborativa, donant com a resultat la ideació de diversos projecte amb alt impacte i viabilitat.

Construint vincles - empresa social i empresa convencional

El dinamisme d’aquella jornada i la bona valoració dels participants van suggerir pel 2018 la creació d’un programa de prototipatge de projectes col·laboratius amb impacte social i l’organització d’una nova jornada en la que recuperar els projectes de 2017 i generar noves propostes.

Aquesta jornada de 2018 representa el final d’un procés iniciat al 2016 amb l’estudi de “Nous Models d’Anàlisi de l’Impacte Social per al Desenvolupament Econòmic del Territori”nascut per fomentar les aliances entre els dos sectors, el social i l’empresariat. Però alhora, el programa de prototipatge que s’inicia des d’aquest punt, representa l’inici del tipus de serveis que es prestaran a CoboiLab a la seva nova ubicació. És per això, que es va triar el mateix escenari que al 2016, el Centre de Serveis de Sant Boi de LLobregat, ara recentment reformat com a símbol de la transformació estratègica de CoboiLab.

Fruit de tot això, els objectius plantejats per a la jornada 2018 “Consolidant Vincles” van ser:

  • Presentar el nou espai de treball de CoboiLab i fer una avançament del tipus de serveis que s’oferiran.
  • Oferir l’oportunitat de recuperar els projectes dissenyats a la jornada 2017 però també fer aflorar nous projectes. Així mateix, es va creure convenient donar espai a les persones assistents per presentar les seves organitzacions i així detectar possibles col·laboracions i sinergies.
  • Presentar i oferir l’oportunitat de co-dissenyar el format del programa de prototipatge.

vincles_cartell

 

Què va passar durant la jornada?

Es va convidar a assistir a la jornada tant a les persones assistents l’any anterior com a nous agents interessats en conèixer i desenvolupar innovació social col·laborativa.

_DSC0387

La jornada es va dividir principalment en 2 blocs. En una primera part, es va exposar quin és el propòsit de CoboiLab i quin tipus de serveis i projectes es desenvoluparan. Aquesta part es va complementar amb una visita a les instal·lacions reformades del Centre de Serveis.

sdr

En una segona part, es va fer una introducció sobre la raó de ser de la jornada i els objectius plantejats per passar seguidament a una activitat esmorzar-networking. A continuació es va fer una dinàmica participativa en la que cada assistent va poder plasmar en una plantilla la seva proposta de projecte d’innovació social col·laborativa o bé la seva organització (en cas de no tenir un projecte definit).

Aquest procés de reflexió i presentació es va voler tractar des d’una vessant lúdica. Així, per aquesta dinàmica es va dissenyar una plantilla basada en el joc de la xarranca, on cada casella es correspon amb una part de descripció del projecte.

sdr

sdr

L’activitat va fer aflorar 12 iniciatives amb vocació col·laborativa i impacte al territori, ja fossin projectes concrets com organitzacions. La seva posada en comú i la rotació dels/les participants per cada projecte va permetre enriquir-los amb aportacions, suggerències o oferiments de col·laboració.

_DSC0452

I ara, què? Prototipant Vincles!

Al final de la sessió, es va demanar a les persones participants que fessin aportacions sobre el que creuen prioritari i interessant a tractar en el programa de prototipatge que es realitzarà en el marc de CoboiLAB. Per recollir les seves opinions es va elaborar prèviament un mural en el que es van recollir aquells elements de les sessions de treball previstes que es van considerar rellevants per garantir que siguin profitoses com la temàtica de les sessions, la periodicitat, horari i també suggeriments que no s’haguessin contemplant inicialment.

_DSC0464

Com a resultat, es va obtenir que les sessions (quinzenals o mensuals) s’haurien de focalitzar en la Consolidació d’aliances (millorar treball en equip de col·laboració, rols, reconeixement del valor dels altres, límits,…) i l’Activació d’aliats (identificació i cerca de col·laboradors i aliats) amb un Acompanyament Conduït (entès com a seguiment més personalitzat). Així mateix, es va proposar, com a complement de valor, organitzar visites i jornades on conèixer i contactar amb  empreses referents de cada sector.

La sessió va acabar convidant als participants a participar en la convocatòria d’aquest programa de prototipatge que ens van ajudar a modelar i validar, i agraint la seva assistència i participació.

Gràcies a tots per tota l’energia i motivació per impulsar projectes més col·laboratius i amb més impacte al territori! 

Estigueu atents a les novetats!

Aviat donarem més informació i obrirem les inscripcions per poder participar en el programa de prototipatge de projectes d’innovació social col·laborativa.  Seguim!

_DSC0476

***

Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.