Metodologia “Pensa i Idea” per a la co-innovació!

07/11/2018

Us presentem la metodologia “Pensa i Idea” per a processos de co-innovació!

Ha arribat al Baix Llobregat la 5a Setmana de la Co-innovació: del 5 a l’11 de novembre!

Aquesta iniciativa, impulsada per la Xarxa d’Innovació Social Comarcal, té l’objectiu de fer aflorar iniciatives innovadores a la comarca, en base al diàleg, la interacció i la participació.

Per tal de fomentar la col·laboració motivada, un enfoc de la cooperació basada en la resolució de problemes de manera conjunta, us proposem una metodologia que hem dissenyat al CoboiLAB per ajudar aquests processos de co-innovació: Pensa & Idea

 

Metodologia Pensa & Idea

pensa i idea

Versió: 1.0

Col·lecció: Ideació

Referències: Claudia Misteli i Alex Villarejo

Perquè serveix? Aquesta metodologia serveix per conceptualitzar, formalitzar i dissenyar qualsevol classe de projecte o idea d’impacte social. L’objectiu és convertir el resultat sobre paper d’aquest procés d’ideació en la base d’un possible full de ruta del projecte a desenvolupar.

Quins passos he de seguir? 

1. Abans de començar, és necessari imprimir a doble cara les instruccions i la fitxa imprimible de la metodologia “Pensa & Idea”, preferiblement en A3.

2.  Treballar la fase d’exploració (seguint les instruccions d’aquesta fase) per entendre l’entorn, context i dinàmiques que envolten el projecte.

3.  Treballar la fase d’inspiració (seguint les instruccions d’aquesta fase) per recol·lectar informació i dades.

4.  Treballar la fase de creació (seguint les instruccions d’aquesta fase) per començar a prototipar i generar resultats.

5. Treballar la fase d’expiració (seguint les instruccions d’aquesta fase) on el projecte es desenvolupa i surt dels murs.

6. Uneix els resultats sobre paper de les quatre fases per a obtenir el full de ruta del projecte. Posteriorment, redacta un document que detalli les diferents fases del full de ruta obtingutel qual servirà com a guia per dur a terme el projecte.

***

Ara que ja tens aquesta metodologia disponible i ja saps per a què serveix i com funciona, descarrega-la, prova-la i explora les seves possibilitats!

Si tens qualsevol dubte, l’equip motor de Coboi estarà encantat de resoldre-les i/o acompanyar-te! 

 


Aquesta actuació rep el suport de la Diputació de Barcelona.

logo_diputacioBarcelona_72ppp