La importància de les aliances per incrementar l’impacte social

26/07/2018

Cada vegada és més freqüent la intercol·laboració entre organitzacions de l’àmbit econòmic, educatiu, social, públic, etc.

En el context actual de grans reptes socials i elevada interconnexió, cada cop és més necessari intercooperar per aconseguir un impacte social significatiu. Aquestes col·laboracions es centren en l’intercanvi de valor o bé en el desenvolupament de projectes que tenen, i generen, valor estratègic per a cadascuna de les organitzacions participants.

La rellevància d’aquest tipus d’aliances radica no només en el seu valor estratègic sinó en el guany de legitimitat i credibilitat de les actuacions. Cada organització posa en joc les seves competències clau i això permet incrementar l’abast i els recursos per a la consecució de la missió. Una missió que és el focus d’un ecosistema en el qual conflueixen capacitats i habilitats que es complementen i incrementen l’eficàcia de l’actuació, alhora que permeten generar nous coneixements i competències que retroalimenten la col·laboració.

El CoboiLAB és el Laboratori d’Innovació Social que funciona com a plataforma perquè els diferents agents socioeconòmics del territori explorin modalitats de col·laboració per detectar i afrontar reptes socials, ideant i prototipant solucions innovadores replicables i transferibles.

El pròxim mes d’octubre tindrà lloc una jornada on es presentarà el servei de CoboiLAB per a empreses i el programa que es posarà en marxa per facilitar que projectes d’intercol·laboració esdevinguin una realitat.

IMG_20171010_143905 (2)

***

Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.