El repte #30diasenbici ha arribat a la seva fi…

01/05/2018

Ja hem entrat al mes de maig i, per tant, el repte 30 dies amb bici ha arribat a la seva fi… però continua!

 

Per a aquells que encara no el coneguin, el repte #30diasenbici és una campanya que neix el 2010 a Minneapolis (EE.UU.) sota el nom “30 Days of Biking” i que arriba a l’Estat Espanyol el 2013 com una iniciativa ciutadana per promoure l’ús quotidià de la bicicleta a les ciutats.

Per adherir-s’hi a l’edició del 2018, el procediment ha estat molt senzill: només calia signar el compromís proposat, utilitzar la bicicleta cada dia durant tot el mes d’Abril i… perquè no? compartir-ho a les xarxes socials perquè més gent s’hi sumés. Per acompanyar totes aquelles persones que volien implicar-se en aquesta campanya de sensibilització, s’han organitzat tot un seguit d’activitats per moltes ciutats arreu del món. 

En el nostre territori, l’AMB ha participat en la promoció d’aquest repte en l’àmbit metropolità a través del lema #30diesAMBbiciBCN, juntament amb l’Ajuntament de Barcelona.

 

DZNmFH5W4AIQ9V5 (1)
Sant Boi de Llobregat, com a municipi fundador de la Red de Ciudades por la Bicicleta, també ha volgut contribuir a impulsar aquest petit-gran repte amb l’objectiu d’aconseguir una ciutat més sostenible i saludableAixí, a banda de la crida i la difusió que s’ha fet de la campanya per convidar a tothom que, també es va presentar el dia 18 d’abril l’Estratègia Urbana de la Bicicleta de Sant Boi, sota el lema ‘Back to the bike’ (“Tornem a la bicicleta”).

Estratègia Urbana de la Bici

Si vols conèixer més detalls sobre l’Estratègia Urbana de la Bicicleta, fes clic aquí

 

El principal objectiu d’aquesta estratègia és aconseguir que el 5% dels desplaçaments dels santboians i les santboianes es facin utilitzant bicicleta, sobrepassant notablement l’1% actual. Perquè això sigui possible, es treballarà perquè es pugui anar en bici a qualsevol punt de la ciutat de manera segura, ràpida, còmoda i agradable. Avui en dia, Sant Boi compta amb una xarxa 77 km de vies ciclables.

L’endemà de la presentació, el 19 d’abril, va ser el Dia Mundial de la Bicicleta, i des de Coboi vam voler animar tothom que anés sobre dues rodes durant aquell dia!

dia mundial de la bici

 

Alguns dels representants de les empreses que orbiten al voltant de Coboi, com Carlos Martín de Bikefriendly, també van fer la seva contribució al repte #30diasenbici, amb publicacions en xarxes socials com les següents:

carlos

 

Abril, fins a l’any que ve! Mentrestant… fem de la bicicleta un mitjà per aconseguir una ciutat més sostenible i saludable!

Pots seguir totes les novetats sobre mobilitat al nostre municipi al blog Mobilitat Sant Boi.

 


Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local