Cooperativisme i entorns d’Innovació Social: informe de resultats

30/05/2018

INFORME DE RESULTATS

“Cooperativisme en entorns d’Innovació Social: De l’experiència local a les noves oportunitats”

El passat dia 25 de maig es va convocar a diverses cooperatives del Baix Llobregat a una jornada de reflexió i inspiració per apropar-les als nous entorns d’innovació social del territori.

L’activitat “Cooperativisme en entorns d’Innovació Social: De l’experiència local a les noves oportunitats​” va ser organitzada per l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat a través de Coboi​, com a membre de l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat, i en el marc del Maig Cooperatiu 2018, el mes de l’economia social i cooperativa.

Entre les cooperatives que van participar en aquesta activitat, destaquem la Institució Balmes​, com a col·laboradora en l’organització de la sessió, així com Som Mobilitat Sant Boi​ i la Cooperativa Integral El Roser​. També vam comptar amb la participació de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya​. En definitiva, diferents àmbits sectorials i tipologies de socis van poder trobar-se per posar en comú les seves idees i aportacions.

IMG-20180526-WA0005 (1)

dav

Des de Coboi, com a Laboratori d’Innovació Social de Sant Boi de Llobregat, entenem que els processos d’innovació social són més enriquidors quan són duts a terme pels diferents agents socioeconòmics d’un territori: Ciutadania, Empresa, Administració Pública i Centres de Coneixement (el que es coneix com a “Quàdruple Hèlix”). 

Seguint aquestes coordenades d’innovació social, aquesta activitat participativa tenia com a objectiu detectar noves oportunitats i estratègies basades en la col·laboració i vinculades a l’impuls, creixement i reforçament de cooperatives

Feu clic per veure l’informe de resultats de l’activitat.

Que hem après?

  • Ens hem conegut!
  • Hem posat en comú reptes compartits pel que fa al cooperativisme.
  • Hem pres consciència dels beneficis de treballar en entorns d’innovació social basats en la col·laboració.
  • Hem visualitzat de forma col·lectiva futures passes d’acció amb cadascun dels agents del territori, i les hem definit com a viables i desitjables a través de la posada en comú, fet que les reforça. 

GRÀCIES PER LA VOSTRA PARTICIPACIÓ I COL·LABORACIÓ!

dav

dav

 

L’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat és una iniciativa promoguda pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies amb l’objectiu de donar a conèixer i impulsar l’economia social, el tercer sector i les cooperatives

maigcoop_typeform