CoBoi és convidat a participar al projecte Design for City Making

15/02/2018

El professor Ezio Manzini va començar a treballar amb DESIS Lab ELISAVA des de l’1 de setembre de 2018 com a membre actiu d’aquest laboratori per dirigir el projecte mundial Design for City Making’. L’objectiu del projecte ‘Design for City Making’ és investigar com el disseny per a la creació de ciutats pot tenir un paper clau en la generació o regeneració del teixit urbà, sempre des de la lògica del disseny per a la innovació social.

Aquest projecte va decidir posar un peu a Barcelona i convidar diversos casos d’estudi de la ciutat i la regió que fòssin representatius en el que competeix al paper del ciutadà com a protagonista del disseny de les ciutats. CoBoi va ser un dels projectes convidats a formar part del primer nucli de casos d’estudi a Barcelona.

Durant el segon seminari del Professor Ezio Manzini, que va tenir lloc el dimecres 15 de febrer a l’Escola Universitària de Disseny i Enginyeria ELISAVA, van sorgir quatre conceptes claus transversals al projecte, els quals CoBoi també comparteix al seu ADN:

  1. Col·laborar (Collaborating): La ciutat com a nexe de projectes col·laboratius.
  2. Construir ponts (Bridging): La ciutat com a plataforma de connexió de diversitats.
  3. Els comuns (Commoning): La ciutat dels comuns, basada en el moviment de persones i llocs.
  4. Democratitzar (Democratizing): La ciutat com a projecte centrat en la democràcia, donant suport a la participació activa.

CoBoi està molt il·lusionat per formar part d’un projecte experimental des de l’acció local cap a una ambició global.

 

diputacio