Col·laborem amb Elisava!

19/10/2017

L’Ajuntament de Sant Boi firma un conveni de pràctiques amb la universitat de disseny Elisava per fer col·laboracions en el marc de CoBoi

A CoBoi considerem el disseny com una forma d’intervenir entre persones, projectes, organitzacions, empreses, objectes, entorns naturals i socials, interessos, desitjos i necessitats, entre d’altres. En el nostre dia a dia dissenyem i ajudem a dissenyar (a trobar maneres de fer) estratègies per treballar col·laborativament, per construïr lligams entre persones o sectors de manera significativa i també espais on les persones estiguem còmodes per transformar-se i transformar els llocs on duem a terme les nostres activitats.

En un moment tant canviant com el que ens ha tocat viure, considerem que el disseny és central per poder analitzar, proposar i avaluar accions que tinguin un impacte positiu en el territori, i més encara si tenim en compte la complexitat de relacions que impliquen. A CoBoi entenem la idea de la transformació social com quelcom que s’ha d’anar donant mica en mica, integrant a diferents actors en diferents moments, empoderant i deixant que ens empoderin, compartint objectius i coneixements en algun moments i abraçant els conflictes que són inherents a les relacions humanes.

Per tot això, ja fa uns mesos vam estendre la mà a la universitat de disseny Elisava, ofrenint-nos com un laboratori de recerca aplicada i aprenentatge des de la pràctica on estudiants, professors i investigadors puguin venir a provar i a aportar, no només al propi centre sinó també a les comunitats que s’hi donen trobada.

Estem molt contents de que el passat 28 de setembre, l’Alcadessa de Sant Boi, Lluisa Moret, i el director d’Elisava, Javier Peña, formalitzessin la signatura del conveni que estableix el marc de col·laboració entre aquesta universitat i Sant Boi. D’aquesta manera, continuem avançant conjuntament en la construcció d’un laboratori d’Innovació social obert a la ciutadania, la universitat, la empresa i l’administració pública.