CoBoiFEST: emprenedoria social per a la ciutadania

05/06/2016

CoBoiFEST torna per mostrar a la ciutadania els projectes de la 3ª Llançadora d’Emprenedoria i co-evolucionar Sant Boi

Després de gairebé un any de treball i creixement intens, els participants de la 3ª Llançadora d’Emprenedoria estan entrant en la seva fase final. Amb el pas del temps els seus projectes han anat prenent forma, i els seus protagonistes han considerat que ja era hora de mostrar-los a la gent.

Amb aquestes ganes de compartir esforços i il·lusions va resurgir el CoBoiFEST, que després d’alguns anys de la seva primera edició, i seguint la filosofia de traballar col·laborativament de CoBoi, va ser proposat i organitzat pels propis emprendedors.

L’esdeveniment, que va transformar la Plaça Generalitat de Sant Boi durant tot el dimarts 14 de juny, va ser gestat durant dos mesos en els quals els participants han estat treballant en el co-disseny de la fira de projectes, que ha anat des de pensar l’ús de l’espai fins als materials emprats o l’estratègia i execució de la comunicació. Tot el procés ha estat decidit i dut a terme de manera col·laborativa.

IMG_20160614_164740

 

El muntatge també va còrrer a càrrec dels emprenedors i membres de CoBoi, i el matí abans del CoBoiFEST, diversos veïns i veïnes es van apropar a preguntar sorpresos què passaria a la plaça. Una veïna ens va explicar com ha canviat la Plaça Generalitat, i ens deia que en el passat estava plè de vida però que ara està una mica deprimit. Ella i altres veïnes van celebrar la iniciativa i per la tarda es van apropar a conèixer els projectes i a gaudir de l’ambient festiu.

Es va escollir la Plaça Generalitat com enclau per al CoBoiFEST perquè el projecte Fem Kiosc de l’Associació Circula.Cultura té lloc en aquest espai. Fes Kiosk va crèixer en el marc del programa Espais Buits i proposa obrir un petit espai per la dinamització cultural comunitària que, a dia d’avui, ja ha rebut diversos reconeixements.

La fira de projectes que tenia com a lema co-evolucionem Sant Boi, va omplir la Plaça Generalitat de carpes de colors, música i diverses activitats que tenien lloc als diversos stands que tenien els emprenedors. Donada la diversitat dels temes dels projectes, CoBoiFEST oferia iniciatives interessants per a tot tipus de públic. Els projectes que es van presentar van ser:

 • Fes Kiosk (recuperació col·lectiva de l’espai públic, promogut per l’Associació Circula Cultura)
 • EscribetuLibro (plataforma d’escriptura col·laborativa)
 • Lleure Lliure (infància i lleure)
 • Mim Psicologia (inteligència emocional infantil)
 • MdeMama (maternitat i dones)
 • Blogirls 2.0 Magazine (revista digital per i per a dones de tot el món)
 • Pirum (agricultura sostenible)
 • LaPetjada (medi ambient)
 • RSE Valor i Gestió (responsabilitat social i corporativa)
 • Espai Gran (serveis per a gent gran promoguts per l’Associació Somriure Social)
 • The RoundSoundHouse (recuperació de la memòria i empoderament mitjançant la veu)
 • TALC (escalada com a alternativa d’oci saludable per a infants i joves)
 • GipsyArt (artesanía promoguda per l’Associació Intercultural Nakeramos)

Durant cinc hores, més de dos-cents ciutadans i ciutadanes de Sant Boi i altres municipis es van apropat a conèixer les propostes dels emprenedors i emprenedores socials, així com diversos membres de l’Ajuntament de Sant Boi com la mateixa alcaldessa, Lluisa Moret i Ricard Carcelén, 1r Tinent d’Alcalde del Municipi.

Aprofitant la gran afluència de públic, en Sergi Frias, tècnic encarregat de CoBoi, va anunciar el llançament de la 4ª Llançadora d’Emprenedoria, las bases de la qual es publicaran properament.

Diversos assitents al CoBoiFEST i amics de CoBoi van destacar l’ambient familiar, relaxat i engrescador de la fira, on tots els projectes van tenir el seu moment d’atenció generalitzada en el marc d’una narració col·laborativa organitzada pels propis emprenedors. La nota musical la van posar la Violeta Curry que va cantar un blues i un bolero, i els grallers de Casablanca, que van amenitzar la vetllada i van dirigir un recorregut pels stands que es repartien per tot el parc.

CoBoiFEST va funcionar tant bé que diversos mitjans s’han fet ressò. El Periódico va entrevistar al tinent d’alcade José Ángel Carcelén, El Far i El Llobregat van fer una crònica de l’esdeveniment, i El Periódico va ressaltar també els projectes emprenedors i la feina de CoBoi.