Koiki escull Sant Boi com a laboratori

05/07/2016

Amb la intenció de fer crèixer l’ecosistema d’innovació i empreses socials amb les que treballar conjuntment, darrerament hem estat parlant amb diferents organitzacions. Fruit d’aquests diàlegs hem començat una col·laboració amb Koiki, un projecte d’innovació social sense finalitat de lucre dedicada a activitats de repartiment i recollida d’enviaments a domicili que opera a nivell local de barri o de poble.

Koiki, que l’any passat va guanyar el premi a la millor empresa europea d’innovació social, ha escollit Sant Boi com a laboratori per a fer una prova pilot única a Espanya. Aquesta iniciativa té un doble objectiu: per una banda cerca l’impacte social, ocupant a col·lectius vulnerables, i per l’altre, busca tenir un impacte mediambiental reduint contaminació a les ciutats fent el repartiment a peu i/o en bicicleta.

Partint de la seva experiència, Koiki entrarà en un procés circular de generació d’autoocupació dissenyat per CoBoi, on els seus futurs treballadors es podran formar a la Llançadora d’Ocupació i fer les pràctiques a Som Bici, una cooperativa sorgida a la Llançadora d’Emprenedoria que alhora està allotjada en un Espai Buit (repte de CoBoi Innova). L’objectiu és que, a mig termini, aquests futurs treballadors de Koiki puguin generar el seu propi lloc de treball, d’acord al model d’empresa de Koiki, a través d’aquesta iniciativa.

El dia 16 de juny Koiki va presentar el seu projecte als futurs interessats en fer la formació. Els participants havien format part de la present o anteriors Llançadores d’Ocupació.