CoBoi impulsa la prova pilot d’una comunitat de cafeteries mòbils sobre bicicletes

04/10/2016

La Cafetera s’ofereix com a fórmula d’autoocupació per a persones de la ciutat en situació d’atur

Una nou projecte de l’espai d’investigació CoBoi Innova va iniciar el trajecte el dissabte dia 1 d’octubre, a l’exterior del Mercat de la Muntanyeta. És el projecte La Cafetera, una comunitat embrionària de cafeteries mòbils muntades sobre bicicicletes autosostenibles que ha escollit Sant Boi per al testeig d’un model negoci que s’ofereix com a fórmula d’autoocupació.

La Cafetera es planteja oferir a la clientela cafè ‘premium’ per emportar tot eliminant despeses supèrflues i concentrant els recursos en la qualitat del cafè. El producte ofert és cafè d’origen, de comerç just i amb traçabilitat des de la finca productora fins al punt de venda.

La comunitat de cafeteries ofereix a persones que vulguin crear el propi negoci la possibilitat de sumar-s’hi fent-se càrrec dels punts de venda mòbils. A més de la provisió de les bicicletes i el cafè, s’els proporcionaria formació especialitzada.

En una segona fase s’espera crear també a Sant Boi un taller per a la fabricació de les bicicletes amb la col·laboració de professionals i empreses del terrritori.

La prova pilot es durà a terme durant els pròxims tres mesos per estudiar-ne la viabilitat. La Cafetera estarà present durant aquest temps tots els dissabtes al matí al voltant del Mercat de la Muntanyeta i en altres llocs de la ciutat.

En altres ciutats europees s’està introduint amb èxit aquest mateix model. Coffee Bike, per exemple, ha aconseguit estendre’s des de Berlín fins a altres països mitjançant franquícies.

Amb l’acollida d’aquest projecte, continuem treballant des del nostre espai d’investigació i laboratori de proves pilot per buscar solucions innovadores per a nous reptes socials.

D’aquesta manera, l’Ajuntament de Sant Boi, a través de CoBoi, vol donar suport al desenvolupament i l’expansió del projecte per sumar el seu nom a conceptes com sostenibilitat, comerç just, artesania, km. 0, autoocupació, emprenedoria social i mobilitat amb bicicleta.