CoBoi ha representat un punt d’inflexió en la meva vida

05/10/2016

La Mercè Torras comparteix la seva experiència com a participant de la 3ª Llançadora d’Emprenedoria

Sempre havia envejat a les persones que tenien clar “què volien ser de grans”. Jo no ho havia sabut mai. Durant gran part de la meva vida, he tingut una molt bona feina, amb bon horari i bon sou, però tot i així, tenia la inquietud de fer un canvi perquè em mancava alguna cosa, tot i que no sabia el què.

Llavors es van anar succeint un seguit de circumstàncies que em van ajudar a descobrir on volia arribar. Tot va començar veient uns documentals que recomano a tothom: “Quan manen les dones”, “No a la venta” i “Compra, tirar, comprar”, va ser quan vaig descobrir a què em volia dedicar: promoure una manera diferent de gestionar les empreses perquè siguin més socials, responsables, ètiques i respectuoses amb el medi ambient. Vaig fer cursos, seminaris i fins i tot un màster, però no trobava la manera de començar a dedicar-me professionalment.

Fins que un dia el Sergi Frias em va parlar de la 3era Llançadora de CoBoi, sense dubte era l’oportunitat que havia estat esperant i no podia deixar escapar. Vaig presentar el meu projecte i va ser triat. Puc dir del cert, que ha representat un punt d’inflexió a la meva vida i que formar-ne part ha superat amb escreix les meves expectatives.

Per què? Perquè estic segura que sense participar-hi tot hauria estat molt més difícil. Per mi han sigut la brúixola que m’ha ajudat a traçar el camí a seguir.

Que m’ha aportat? Coneixements, sobre com posar en marxa el projecte des d’una vessant social per a un fi social; suport en tot el procés d’evolució d’idea a negoci viable; confiança en mi mateixa al mostrar-nos que en som de capaços i superant reptes (inolvidable Pecha Kucha i CoBoi Fest!!); experiències d’altres empreses socials que han tirat endavant; difusió que ha sigut crucial per donar-nos visibilitat; vincles amb uns companys de llançadora fantàstics amb uns projectes increïbles; i sobretot l’estreta relació que s’ha creat amb els membre de CoBoi, en Sergi, Andreu i Carles, i amb Tàndem Social, l’Andrea, Blai i Jaume, que han fet seus els nostres projectes i que ens han ajudat, i continuen ajudant, a que siguin una realitat. Una relació que es continuarà mantenint perquè un cop hi ets et sents que formes part d’una comunitat de transformació en la que tots tenim molt a aportar i molt a fer.

Així que no puc més que animar a que tots els que tinguin una idea, una inquietud, a que s’inscriguin a la Llançadora. Estic segura que participar-hi els aportarà gran part del que necessiten per poder fer el pas endavant que estan esperant; la resta, que són les ganes, la il·lusió i el compromís d’implicar-se en aquesta experiència, és el que ha d’aportar els participants.

Ens veiem per CoBoi!

(La Mercè Torras ha sigut participant de la 3ª Llançadora d’Emprenedoria amb el projecte RSE Valor i Gestió)