Arrenca la 4ª edició de la Llançadora d’Emprenedoria

15/11/2016

CoBoi acull nou projectes amb inquietuds socials i amb gran potencial d’innovació :-)

Amb l’inici del mes de novembre va començar també la quarta edició de la Llançadora d’Emprenedoria, un programa que ja podem dir que té certa trajectòria acompanyant a persones que veuen en emprendre no només una forma de generar ocupació i ingressos sino també -i sobre tot-, una manera de tenir impacte positiu en l’entorn on volen dur a terme la seva activitat professional.

Concretament, la Llançadora, dinamitzada per l’equip de Tandem Social, ajuda a les persones que hi participen a concretar i validar una idea de negoci de caràcter social. A més, es treballa en la millora de les habilitats personals dels i les participants, així com en l’aplicació d’eines de gestió pròpies de la cultura emprenedora.

IMG_20161102_162725

Any rere any ens esforcem per millorar la formació en economia social i col·laborativa i l’acompanyament als i les emprenedores. Enguany hem incorporat algunes novetats als tallers formatius, l’assessorament i l’acompanyament individualitzat, buscant fomentar el potencial del grup com una comunitat de coneixement. És per això que ja des del primer mes els i les pròpies participants imparteixen sessions de formació sobre temes que dominen (comunicació, moneda social, ús d’eines de disseny gràfic) per a les seves companys i companyes.

El i les participants identifiquen necessitats i expectatives respecte a la Llançadora
El i les participants identifiquen necessitats i expectatives respecte a la Llançadora

La Llançadora és una experiència de creixement comú, un espai del que les persones participants s’apropien. Conscients d’això, en aquesta edició també hem volgut potenciar l’autonomia del propi grup per a que s’organitzi i s’apropii de l’espai segons les seves necessitats.

Ara ja fa gairebé un mes que tenim als 9 projectes i les 12 persones participants treballant en idees relacionades a la innovació en serveis d’ocupació, comerç local, ús de ràdio o tecnologies mòbils per l’empoderament juvenil i de col·lectius en risc d’exclusió, art-teràpia, espais i serveis per a famílies de la comarca, o bancs de temps basats ens sistemes digitals.

En tant poc temps, aquestes persones amb iniciativa han construït un grup cohesionat i compromès que ens està sorprenent molt. Veiem moltes ganes, però també molt talent, capacitat de treball i sobre tot, molta intuïció per innovar en projectes socials.

Aquesta Llançadora promet! BENVINGUDES I BENVINGUTS!!

20161110-10