Descobrint el Delta a ritme de pedalada

07/07/2015

SomBici promou la bici com a mitjà de transport saludable i sostenible, organitzant rutes guiades pel Parc Agrari del Delta del Llobregat.  

SomBici és una cooperativa sense ànim de lucre sorgida de la 2a Llançadora d’Emprenedoria de CoBoi, on es primen projectes amb un impacte social positiu. SomBici ens proposa no només descobrir la plana del Delta del Llobregat, sinó fer-ho d’una manera saludable i respectuosa amb l’entorn.

A la seva web proposen descobrir els entorns naturals del Llobregat des de diferents rutes: el Delta de Gaudí, el Delta verd i el Delta vermell. A més, cada mes ens conviden a fer de pagès a la masia de Cal Notari.

“La gent vol combinar activitats” ens diu la Tona Mangues, una de les tres integrants de SomBici. Per això, ens comenta que estan planejant acords amb el Club de Vela de El Prat i el Canal de Castelldefels per oferir activitats combinades com “pedala i navega” o “pedala i rema”. Inclús s’estan plantejant alguna activitat relacionada amb l’hípica.

També tenen la BiciEscola (que fins a l’octubre 2014 gestionava BiciBaix) on ensenyen a circular en bici i intenten que aquesta esdevingui el mitjà de transport habitual a la vida dels seus alumnes. El Martí reconeix que volen potenciar-la, i alhora estan intentant millorar el màrqueting i la publicitat de l’empresa.

Després del seu pas per CoBoi, el seu projecte va ser seleccionat per AraCoop, un programa marc de cooperació publico-privada, promogut pel Departament d’Empresa i Ocupació  que té per objectiu la creació i creixement, amb accions d’acompanyament, d’empreses d’economia social i cooperativa.

Per a SomBici, el més important és donar valor al territori, ajudar a descobrir el Delta des d’un punt de vista diferent. Un Delta que tenim aquí al costat i que per a molts ens és tan desconegut.