CoBoi a la Trobada Internacional de Municipalisme

05/11/2015

La revolució democràtica que ha sorgit com a reacció a la crisi econòmica està començant a calar en el teixit institucional, administratiu i econòmic català. El dijous 22 i divendres 23 d’octubre l’Ajuntament de Barcelona va organitzar la Trobada Internacional de Municipalisme i Economia Solidària.

Celebrades a Barcelona Activa, aquestes jornades van centrar-se en el vincle entre administració pública, economia social i solidària, i cooperativisme. Alguns dels ponents van ser Floriana Colombo, presidenta de la cooperativa social A77, experta en apoderament i grups territorials i anàlisis del territori per la Universitat de Pàdua; en Gerardo Pisarello, primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona; la Dolors Sabater, alcadesa de Badalona; o en Joan Subirats, catedràtic de Ciències Polítiques, especialista en temes de governança, gestió pública i anàlisi de polítiques públiques.

En aquest context, el responsable de CoBoi Sergi Frias, va dirigir un taller titulat Eines de promoció de l’emprenedoria social on va parlar de l’experiència de CoBoi, i al qual van assistir unes quaranta persones.

Aprofitant que molts dels actors de la innovació social catalana es van donar cita en aquesta trobada, també va realitzar-se un dinar per a preparar la trobada de la Xarxa d’Innovació Social del Baix Llobregat que CoBoi organitzarà a finals de novembre.

A Sant Boi de Llobregat compartim totalment l’esperit i els objectius de la Trobada i volem ser partícips de la futura Xarxa de Municipalisme i Economia Social i Solidària.