Futur del treball

2020
En marxa
3 minuts

Quin és el futur o futurs del treball? Quins formats? Quines eines i maneres de relacionar-nos estan emergint? Amb la crisi actual estem experimentant reptes i canvis sense precedents. Hem vist respostes molt creatives i innovadores, locals i internacionals, aquestes iniciatives són una mostra del que som capaços de generar en col·laboració i objectius en comú.

La crisi del coronavirus ha amplificat algunes tendències que ens apropen a el futur del treball que ja estaven en desenvolupament com el treball en remot, descentralitzat i distribuït, la plataformizació de l’economia, noves formes organitzacionals, noves capacitats i habilitats que demana el futur mercat laboral. Quines són les pràctiques i tendències que han vingut per quedar-se? Quines ens ajuden a plantejar-nos canvis positius, optimitzar els nostres recursos, augmentar la nostra productivitat i creixement professional, personal i col·lectiu? Aquestes són les preguntes que des Coboi lab estem explorant amb l’objectiu d’ajudar a agilitzar i modernitzar les relacions laborals des de l’administració pública.

El nostre context està en constant transformació, hem d’estar alerta als futurs que emergeixen. Les organitzacions i l’administració pública han d’analitzar tendències, prototipar i planificar escenaris per prendre decisions informades. Tornarem a la “normalitat” però no serà igual, cal esser conscients dels canvis que vénen per preparar-nos, adaptar-nos i veure’ls com a noves oportunitats per avançar cap a millors escenaris.

“El futur ja és aquí, només que desigualment repartit” – William Gibson

👩‍💻 Treball en remot

La infraestructura tecnològica

Siguem intuitives i preparem-nos per experimentar amb noves eines. Les eines tecnològiques permeten la col·laboració en remot, però el més important és que han de respondre a les necessitats de l’equip.

Les necessitats socials

Necessitem connexió social i sentir-nos part d’una comunitat. La majoria de nosaltres estranyem les interaccions socials en un espai de treball. Així que assegurem-nos de mantenir les nostres interaccions socials. En aquests temps d’incertesa, practiquem el distanciament físic però enfortim la nostra connexió social. No és incompatible.

El ritme de treball de l’equip

Cada equip té diferents pràctiques, rutines diaries, etc. Ara, hem de adaptar-les a la realitat del nostre treball en remot. Aquesta adaptació és més fàcil i efectiva, quan mantenim la rutina de treball el més semblant possible a la rutina presencial a la qual estem acostumbrades. Quan l’equip treballa en remot, és important enfocar-nos en la cultura i els valors de treball.

Saber-ne més…


💪 Capacitats per al futur

Com ens preparem per a “la nova normalitat”, l’emergència sanitària ha alterat les nostres vides, el treball, les relacions personals i professionals, la nostra relació amb la ciutat, les cadenes de valor i molt més; tots els aspectes del dia a dia. En aquest entorn VUCA, caracteritzat per la volatilitat, la incertesa, la complexitat i l’ambigüitat, quines són les capacitats i habilitats que hem de desenvolupar per ser generatives, propositives i respondre amb agilitat i humanitat.

Des Coboi lab hem detectat algunes capacitats i habilitats clau que hem de cultivar en les organitzacions perquè desenvolupin més resiliència i capacitat de resposta. En aquests posts en descrivim quatre per contestar la pregunta: com ens preparem i treballem en aquesta situació tan complexa i incerta?

Part 1 – Noves relacions, cultivar comportaments col·laboratius i pensament sistèmic

Part 2 – Autonomia en el treball, escolta activa i la capacitat de resposta