Ciutat[s] possible[s]

2021
En marxa
2 minuts

Cicle de converses sobre les possibilitats de la ciutat del futur.

 

La pandèmia ens ha fet qüestionar, entre d’altres coses, el model de metròpolis on volem viure, és a dir, com ha de ser la ciutat post-covid? A ciutat[s] possible[s] conversarem sobre noves maneres de co-dissenyar la ciutat amb diferents actors i sobre alternatives per fer front a les problemàtiques urbanes emergents: l’habitatge, la transició ecològica, i l’espai públic.

 

Sessió 0

Llançament de ciutat[s] possible[s]

[14 de maig]

Vam comptar amb l’Alcaldessa Lluïsa Moret, que ens va parlar de la importància en aquest moment d’aquest cicle; l’Alessandro Rancati, representant de la Comissió Europea, que contextualitzà les converses en el Nou Bauhaus Europeu; i des de Coboi lab farem públic el cartell de les converses que venen.

Més informació aquí.

 

 

Sessió 1

Urbanisme Participatiu

[11 de juny]

Com dissenyem processos de transformació urbana de manera participativa? 

Vam conversar sobre l’urbanisme participatiu i iniciatives urbanes per co-crear els espais que habitem de manera col·laborativa. Mauro Gil-Fournier i Ramon Marrades ens van parlar de projectes de referència on actors diversos han confluït per fer ciutat. Finalment, Holon va dinamitzar un espai-taller per identificar oportunitats, reptes concrets i noves maneres d’afrontar-los a l’hora de dur a terme un projecte d’urbanisme participatiu.

Més informació aquí.

 

 

Sessió 2

Joves dissenyant la ciutat

[17 de setembre]

Els joves viuran la ciutat del futur; quin paper haurien de tenir dissenyant-la al present?

Aquesta és la pregunta central de la segona sessió de ciutat[s] possible[s]. Pocs processos participatius inclouen la opinió dels joves, la majoria se centren en infants o població en general. Amb Equal Saree i TIPI Gara vam fer un anàlisi deprocessos participatius que incluïen la opinió dels joves, i vam presentar l’etnografia sobre joves de Sant Boi de Llobregat.

Més informació aquí.

 


Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i l’FSE en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

logo-soc | Alba formaciónArchivo:Logotipo de la Generalitat de Catalunya.svg - Wikipedia, la  enciclopedia libreLogo 06 Unió Europea -