ciutat[s] possible[s]

2021
En marxa
2 minuts

Des de Coboi lab aquest 2021 hem dissenyat un cicle de converses sobre les possibilitats de la ciutat del futur.

 

La pandèmia ens ha fet qüestionar, entre d’altres coses, el model de metròpolis on volem viure, és a dir, com ha de ser la ciutat post-covid? A ciutat[s] possible[s] conversarem sobre noves maneres de co-dissenyar la ciutat amb diferents actors i sobre alternatives per fer front a les problemàtiques urbanes emergents: l’habitatge, la transició ecològica, i l’espai públic.

 

Sessió 0

Llançament de ciutat[s] possible[s]

[14 de maig]

Vam comptar amb l’Alcaldessa Lluïsa Moret, que ens va parlar de la importància en aquest moment d’aquest cicle; l’Alessandro Rancati, representant de la Comissió Europea, que contextualitzà les converses en el Nou Bauhaus Europeu; i des de Coboi lab farem públic el cartell de les converses que venen.

Més informació aquí.

 

 

Sessió 1

Urbanisme Participatiu

[11 de juny]

Com dissenyem processos de transformació urbana de manera participativa? 

Vam conversar sobre l’urbanisme participatiu i iniciatives urbanes per co-crear els espais que habitem de manera col·laborativa. Mauro Gil-Fournier i Ramon Marrades ens van parlar de projectes de referència on actors diversos han confluït per fer ciutat. Finalment, Holon va dinamitzar un espai-taller per identificar oportunitats, reptes concrets i noves maneres d’afrontar-los a l’hora de dur a terme un projecte d’urbanisme participatiu. 

Més informació aquí.

 

 

Sessió 2

Joves dissenyant la ciutat

[17 de setembre]

Els joves viuran la ciutat del futur; quin paper haurien de tenir dissenyant-la al present?

Aquesta és la pregunta central de la segona sessió de ciutat[s] possible[s]Pocs processos participatius inclouen la opinió dels joves, la majoria se centren en infants o població en general. Amb Equal Saree i TIPI Gara vam fer un anàlisi deprocessos participatius que incluïen la opinió dels joves, i vam presentar l’etnografia sobre joves de Sant Boi de Llobregat.

Més informació aquí.

 


Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i l’FSE en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

logo-soc | Alba formaciónArchivo:Logotipo de la Generalitat de Catalunya.svg - Wikipedia, la  enciclopedia libreLogo 06 Unió Europea -