[Coboi lab]

Coboi lab és un espai relacional, de coneixement i de prototipatge per afrontar reptes socials de manera col·laborativa en el territori
espairelacional

Espai relacional

Entorn col·laboratiu on compartir reptes generant sinergies amb altres actors del territori.

espaiconeixement

Espai de coneixement

Metodologies, eines i recerca al servei de la cocreació i la coideació col·laborativa.

espailaboratori

Espai laboratori

Prototipatge i testeig d’iniciatives, individuals o col·lectives, amb vocació d’impacte al territori.

D’on venim?

El novembre del 2012, l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat impulsa un procés intraemprenedor, comunitari i participatiu per cocrear un instrument d’innovació per al desenvolupament socioeconòmic local. Neix Coboi lab com a Laboratori d’Emprenedoria i Economia Social i, amb els anys, es consolida com un espai de referència, impulsant programes d’emprenedoria social, autoocupació i integració sociolaboral, entre d’altres.

Fruit dels nous contextos socioeconòmics, Coboi lab es replanteja el seu rol per d’adaptar-se, en tant que laboratori públic, als nous reptes socials de la ciutat. Amb una ferma voluntat política, es decideix reconvertir durant el 2018 la primera planta del Centre de Serveis (un equipament municipal infrautilitzat inicialment projectat per a empreses) en un espai innovador que actuï com a punt de trobada del principals actors socioeconòmics del territori per detectar reptes i oportunitats compartirts. El gener de 2019 obre les seves portes l’actual Coboi lab.

On som ara?

Coboi lab, seguint un model d’innovació social basat en la Quàdruple Hèlix, preten esdevenir en una plataforma que faciliti el treball conjunt entre els principals actors del territori (Ciutadania, Empreses, Centres de Coneixement i Administració Pública) per afrontar col·laborativament reptes de ciutat a través de processos de coideació, codisseny, prototipatge i testeig de solucions innovadores.

Busquem generar oportunitats que contribuexin a construir una ciutat i un territori més saludable i sostenible, arribant més lluny del que podrien fer cadascun dels agents socioeconòmics de manera individual.

On anem?

Sant Boi aspira a ser una ciutat capaç d’aprendre i adaptar-se a un món en canvi constant. Per això, cal funcionar com una ‘ciutat laboratori’ on els diferents actors socieoeconòmics del territori treballin conjuntament des d’una concepció oberta de la innovació.

Coboi lab treballa per ser l’instrument públic que inspiri, motivi i faciliti noves formes (multi-actor) de dissenyar i fer política pública així com aquells canvis estructurals que tinguin un impacte positiu en el desenvolupament del territori.